Att klä sig till fest är alltid en intressant upplevelse oavsett om man är man eller kvinna. De flesta har sina favoritplagg som man gärna använder då det är festliga tillfällen och många gånger så har kvinna betydligt mer att välja bland än mannen som givetvis kan ställa till problem.

Kläder för mannen

En man har den stora fördelen att det egentligen är inte allt för mycket att välja på när det kommer till festkläder. Skaffar man sig ett par kostymer så klarar man sig långt. Något som man med fördel förnya är slipsen eller flugan, detta kan man aldrig få för många av. Det finns alltid en användning för en slips, både till fest och kanske i arbetet. En man blir alltid lite mer klädd då det kommer till en slips. Flugan kanske används mest vid riktigt högtidliga tillfällen så som bröllop och nyårsfesten.

Kläder för kvinnan

Det som alltid fungerar är den lilla svarta, det är alltid trevligt att få¨klä upp sig lite extra och den lilla svarta kanske inte passar just för den fest som det är tänkt till. Är det en större bjudning så går man efter den klädkod som skrivits på inbjudningskortet. Är det valfri klädsel så underlättar det mycket. Då kanske den lilla svarta passar perfekt. Festklänningar, balklänningar och aftonklänningar har alla sina syften vid olika klädkoder. Välj framförallt det som är bekvämt och som man trivs med.