Dessvärre så är det inte så många smycken som enligt normen varit accepterat för män att bära. Dock är klockan ett undantag. En man måste ju ha koll på och bemästra tiden! Så därför är klockan ett typiskt manligt smycket även om mansnormen alltmer börjar utvidgas för andra uttryck. Men om vi koncentrerar oss på klockan så finns det ett stort utbud. Men för att än mer befästa manligheten, välj något exklusivt.

James Bond

Om du vill utstråla samma elegans och klass som James Bond ska du satsa på en riktig klassiker såsom en Rolex, Gruen eller Seiko. Om du har pengarna för att köpa en sådant klockmärke så kan du liksom James Bond känna dig både rik, smart, farlig och listig iförd din klassiska klocka. Om du verkligen vill glänsa ska du köpa en klassisk klocka på auktion. Kanske kostar det några tusen mer, men vad gör det när du får utstråla rikedom och klass?

För beta-hannen

För dig som har en skralare plånbok får du vända dig till något mindre exklusiva klockor. Vad sägs om en designerklocka från Hugo Boss eller Calvin Klein? Om det känns mindre manligt med en sådan klocka, satsa på någon annat smycke istället! Varför inte en tjock silverkedja? Eller kanske en guldkedja om du arbetat några nattpass på lagret?