Att välja rätt huvudbonad kan vara svårt, särskilt om du vill att den ska passa din ansiktsform. Om du letar efter högkvalitativa och stilfulla huvudbonader kan du överväga att beställa från CTH Ericson. Deras sortiment inkluderar allt från klassiska mössor och kepsar till trendiga fedoras och hattar. Du kan också hitta huvudbonader för alla tillfällen, från vardag till fest.

Här är en guide till vilken typ av huvudbonad som passar dig bäst, baserat på din ansiktsform.

Rund ansiktsform

Om du har en rund ansiktsform kan du bära hattar och mössor med höga kronor och spetsiga brätten. En fedora eller en cowboyhatt är också bra alternativ, eftersom de bryter av ansiktets runda form. Se till att hattens krona inte är för låg, då kan den få ansiktet att se kortare ut.

Fyrkantig ansiktsform

Om du har en fyrkantig ansiktsform kan en mjuk och rund hatt eller mössa vara bra val. En fedora med en mjuk kulle kan hjälpa till att bryta av ansiktets kantiga form. Undvik hattar med höga kronor och spetsiga brätten, de kan förstärka ansiktets fyrkantighet.

Oval ansiktsform

Om du har en oval ansiktsform kan du bära de flesta typer av hattar och mössor. En fedora eller en keps med platt brätte kan vara bra val, då de båda ramar in ansiktet på ett snyggt sätt. Se till att hattens eller mössans krona inte är för hög, då kan den göra ansiktet längre.

Hjärtformad ansiktsform

Om du har en hjärtformad ansiktsform kan en fedora eller en floppy-hatt vara bra val. En mössa med en rundad kulle kan också hjälpa till att balansera ansiktets form. Undvik hattar med höga kronor, de kan få ansiktet att se längre ut.

Lång ansiktsform

Om du har en lång ansiktsform kan du bära hattar med höga kronor och breda brätten. En fedora med en hög krona och ett brett brätte kan hjälpa till att förkorta ansiktets längd. Undvik hattar med smala brätten och låga kronor, de kan förstärka ansiktets längd.

Oavsett vilken ansiktsform du har finns det en huvudbonad som passar dig. Prova olika typer av hattar och mössor för att hitta den som du trivs bäst i. Kom också ihåg att det är viktigt att du känner dig bekväm i din huvudbonad, oavsett om den är trendig eller inte.