Nu när sommaren snart kommer märks det oundvikligen mycket på skägget och huden i ansiktet. Sol, vind och saltvatten torkar inte bara ut huden utan även skägget. Därför kan det vara bra att överväga att raka av det under sommarmånaderna för att lättare kunna ta hand om din hy på bästa sätt.

Rakningen

Har du skägg kan det ibland gå lång tid mellan gångerna du renrakar dig. Oroa dig inte för det, allt du behöver är en vass rakhyvel och raklödder. Är ditt skägg lite längre kan det vara bra om du trimmar ner det så mycket som möjligt innan du tar fram rakhyveln för att det ska gå snabbare och för att du inte ska irritera huden. Köp hem det du behöver för en perfekt rakning snabbt och enkelt.

Ta hand om huden

Direkt efter rakningen är det bra om du återfuktar huden för att slippa utslag. Eftersom din hud inte är van vid rakhyveln kan det ibland vara så att du måste smörja den i flera dagar. Under sommarmånaderna är det också viktigt att du använder solkräm. Använd gärna en som samtidigt återfuktar för att aldrig behöva oroa dig för torr hud.