Beroende på var i landet man bor dröjer det ju olika länge för snön att smälta och våren att verkligen komma på allvar. Men för den som vill vara ute i god tid är idag lika bra som vilken annan att sätta igång att gå igenom garderoben och se om man är förberedd för den kommande årstiden.

Skorna

Med gatorna fria från snö och is kan vårskorna äntligen plockas fram igen och börja användas. Ett par sneakers passar perfekt som vårskor och är så enkla att kombinera med en rad olika outfits. Kanske det till och med är dags att köpa ett par nya? Har man fortfarande ett fullt fungerande par är nu ett bra tillfälle att se om de kanske behöver rengöras eller kanske ett par nya skosnören.

Jackan

Att äntligen få hänga bort vinterjackan är alltid härligt. Och när vinterjackan åker in i garderoben kommer vårjackan ut. Känner man för att vara lite trendig är jeansjackan ett av de plagg som förväntas vara en stor trend denna vår. Men så länge man har en bra vårjacka man fortfarande trivs med kan man nog räkna med att denna del är fixad redan.

Väskan

Väskan är ju helt klart ett av våra mest praktiska accessoarer och med säsongsskifte kan det vara skönt att veta att man har en som kommer att matcha vårgarderoben också. Denna vår kommer miniväskan göra stark återkomst och blir det perfekta valet för den mer modemedvetne. Och med mängder av trendiga exemplar redan på marknaden kan man garanterat hitta något som passar ens egen stil.

Byxorna

Våren kommer också med en växande trend från förra året: cykelbyxan. Den har spridits runt Instagram ett bra tag och nu har trenden också kommit till modevärlden i stort. Men här gäller det nog verkligen att vänta till lite varmare temperaturer innan de går att ha på sig utomhus.